Pivobraní v Náchodě

Pivofest v Turnově
Chmelařský institut Žatec

[Zpět na přehled příspěvků]

Detail příspěvku:

 Autor:Novák Fero
 Datum:20. 4. 2006 09:28:00
 Nadpis:Stupňovitost piva
 Text:Dej Bůh štěstí přátelé piva,je pravdou že nejdříve se původní stupňovitost značila ve stupních, přechodem na mezinárodní jednotky v polovině 80 let se značí v % , dnes je na etiketách uváděno do které kategorie je pivo zařazeno do PS 10,9% jsou to výčepní piva, do 12,9 % ležáky a nad 13% speciály,orientačně lze řící ,že alkoholu je v pivu cca 1/3 váh.% z původní stupňovitosti, 10% pivo nemůže mít 5% alkoholu protože platí vzorec- 1g alkoholu vznikne z 2,065 g zkvasitelného extraktu, stupeň prokvašení velmi kvalitního sladu se pohybuje cca 82% ,18% extraktu je nazkvasitelný zbytek, dextriny atd, pouze u Dia piva s použitím enzymatických preparátů se zvyšuje stupeň prokvašení nad obvyklou hranici

Ostatní reakce:

 G.Walda:  Stupně piva 
 Rosomák:  RE Stupně piva 
 Pivař:  odpověď 
 Svaťa:  Odpověď na alkohol 
 Pivař:  re - odpověď na alkohol 
 Svaťa:  Odpověď na alkohol 
 Rosomák:  Radši si to ještě prostuduj... 
 Svaťa:  Bez nadpisu 
>> Novák Fero:  Stupňovitost piva 
 klekoš:  hurá za svát'ou:)) 
 nugpseuppy:  Bez nadpisu 
 Simpsonsss:  Bez nadpisu 


Zde můžete reagovat na příspěvek:

 Nadpis:
 Autor:       (Heslo: )
 Text:



Doporučujeme: Spojovací materiál. Nabízí široký výběr matice, šroubky, hmoždinky, vruty a další spojovací materiál


 

 

Copyright © 1998 - 2018 Drahomír Míša, designed by Mikebike, code by Kulpa, Otry

Doporučujeme:

    You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and url = ''' at line 1
  • WINE.CZ - vinařský a vinohradnický server - moravské víno - aktuality, diskuse, akce
  • CATFISH.CZ - catfish, sumci, čeledi, potrava, nemoci, fotky, forum