Pivobraní v Náchodě

Pivofest v Turnově
Chmelařský institut Žatec

[Zpět na přehled příspěvků]

Detail příspěvku:

 Autor:cermon
 Datum:20. 3. 2002 12:01:00
 Nadpis:hořkost piva
 Text:Obecně způsobují hořkost piva hořké látky chmele. Jsou to především alfa a beta hořké kyseliny, ale také pryskyřice a silice. České chmely - zvláště proslulý žatecký červeňák má vyšší podíl beta-HK na rozdíl od tvrdých německých chmelů. Proto piva vyrobená převážně z žateckého červěňáku jsou nádherně aromatická s jemnou hořkostí vytrvávající v doznívání.

Pro jednotlivě druhy piv ze zahraničí doporučuju encyklopedii piva /ne tu od Michaela Jacksona, ikdyž je taky vynikající/ nevim kdo je autor, ale jsou tam jen fotky piv /lahví/ a k nim důležité údaje jako výrobce, množství alkoholu, zařazení do typu, země ze které pivovar pochází.

Ostatní reakce:

 somr:  hořkost piva 
 Kráťa:  Re: hořkost piva 
>> cermon:  hořkost piva 


Vkládání příspěvků bylo dočasně pozastaveno.

Doporučujeme: Spojovací materiál. Nabízí široký výběr matice, šroubky, hmoždinky, vruty a další spojovací materiál


 

 

Copyright © 1998 - 2021 Drahomír Míša, designed by Mikebike, code by Kulpa, Otry

Doporučujeme:

    You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and url = ''' at line 1
  • WINE.CZ - vinařský a vinohradnický server - moravské víno - aktuality, diskuse, akce
  • CATFISH.CZ - catfish, sumci, čeledi, potrava, nemoci, fotky, forum