Pivobraní v Náchodě

Pivofest v Turnově
Chmelařský institut Žatec

[Zpět na přehled příspěvků]

Detail příspěvku:

 Autor:Petrol
 Datum:30. 7. 2004 14:57:05
 Nadpis:Ono je to trochu tak a trochu jinak
 Text:Právě proto, že většina hospod bohužel stále používá kompresor a pivo by bylo ke konci sudu zvětralé (další den už možná i zkyslé), snaží se pivovary dodávat pivo v sudech více nasycené, bohužel.Jsou některé výjimky (např.Chodovar). Pokud by hospody používaly Biogon 50, mohlo by z pivovaru přicházet s optimálním obsahem CO2, to by mohlo být dle mého odhadu tak o 25-30% méně než dnes.A pokud si točíte pivo z pártypípy, tak Vám obvykle pění, točíte ho naněkolikrát a zbavíte se přebytečných "bublinek".
Pokud dostanete přechlazené pivo, tlačí Vás v žaludku, hojně říháte až je Vám z toho zle, tak doporučuji přečíst si logo na sklenici nebo nad výčepem. Pravděpodobně tam bude napsáno: Gambrinus. S tím ale nic nenaděláte, jedině jít někam jinam, kde mají napsáno něco úplně jiného. U zmíněného výrobku je to totiž záležitost technologická. Obsažený CO2 v něm totiž nevznikl přirozenou cestou v průběhu zrání (tato operace je vynechána), nýbrž byl do piva nahnán pod tlakem (tzv volná nasycenost).

Ostatní reakce:

 mareček:  Plyn v pivu 
>> Petrol:  Ono je to trochu tak a trochu jinak 
 kulpa:  CO2, vzduch a nadýmání 
 Petrol:  O CO2 v pivu ... 
 cermon:  směsi plynů 
 Narmer:  souhlas 


Vkládání příspěvků bylo dočasně pozastaveno.

Doporučujeme: Spojovací materiál. Nabízí široký výběr matice, šroubky, hmoždinky, vruty a další spojovací materiál


 

 

Copyright © 1998 - 2019 Drahomír Míša, designed by Mikebike, code by Kulpa, Otry

Doporučujeme:

    You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and url = ''' at line 1
  • WINE.CZ - vinařský a vinohradnický server - moravské víno - aktuality, diskuse, akce
  • CATFISH.CZ - catfish, sumci, čeledi, potrava, nemoci, fotky, forum