|
Detail příspěvku:
Autor: | Novák Fero | Datum: | 20. 4. 2006 09:28:00 | Nadpis: | Stupňovitost piva | Text: | Dej Bůh štěstí přátelé piva,je pravdou že nejdříve se původní stupňovitost značila ve stupních, přechodem na mezinárodní jednotky v polovině 80 let se značí v % , dnes je na etiketách uváděno do které kategorie je pivo zařazeno do PS 10,9% jsou to výčepní piva, do 12,9 % ležáky a nad 13% speciály,orientačně lze řící ,že alkoholu je v pivu cca 1/3 váh.% z původní stupňovitosti, 10% pivo nemůže mít 5% alkoholu protože platí vzorec- 1g alkoholu vznikne z 2,065 g zkvasitelného extraktu, stupeň prokvašení velmi kvalitního sladu se pohybuje cca 82% ,18% extraktu je nazkvasitelný zbytek, dextriny atd, pouze u Dia piva s použitím enzymatických preparátů se zvyšuje stupeň prokvašení nad obvyklou hranici |
Ostatní reakce:
Vkládání příspěvků bylo dočasně pozastaveno. Doporučujeme: Spojovací materiál. Nabízí široký výběr matice, šroubky, hmoždinky, vruty a další spojovací materiál
|
 |
Vyhledávání
|
 |
|
Copyright © 1998 - 2021 Drahomír Míša, designed by Mikebike, code by Kulpa, Otry
Doporučujeme:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and url = ''' at line 1 - WINE.CZ - vinařský a vinohradnický server - moravské víno - aktuality, diskuse, akce
- CATFISH.CZ - catfish, sumci, čeledi, potrava, nemoci, fotky, forum
|
|
 |
|