Reklamní banner

Podpořte, prosím, náš server kliknutím na banner našich sponzorů nebo partnerů. Děkujeme.

Dnes je 16. 8. 2018
Svátek má:
každý dobrý pivař!

Pivobraní v Náchodě

Pivofest v Turnově
Chmelařský institut Žatec

[Zpět na přehled příspěvků]

Detail příspěvku:

 Autor:Pivař
 Datum:14. 8. 2006 14:17:05
 Nadpis:to záleží
 Text:Vzduch,hlavně kyslík v něm obsažený, je velký nepřítel piva.Takže vzduch, jako tlačné médium se nedoporučuje vůbec používat.
Když už není zbytí a pivo se tlačí vzduchem, je ideální ho co nejdříve vyčepovat.
Jak dlouho vydrží naražené pivo pod vzduchem záleží na mikrobiologické čistotě vzduchu a narážecího zařízení.Ale i když vzduch bude naprosto sterilní, pivo vlivem oxidačních reakcí mění charakter a stává se nedobrým už za několik hodin.
Situace u plynu (CO2 či N2) je jiná,tam k oxidacím nedochází.Ale může dojít ke kontaminaci vlivem naražení.Takže těžko říci.Opět záleží na mikrobiologickém stavu celého výčepního zařízení.
Důležité jsou i skladovací podmínky.

Ostatní reakce:

 novic:  Jak dlouho vydrží sud po naražení? 
 veselyjak:  Hm 
>> Pivař:  to záleží 


Zde můžete reagovat na příspěvek:

 Nadpis:
 Autor:       (Heslo: )
 Text:



Doporučujeme: Spojovací materiál. Nabízí široký výběr matice, šroubky, hmoždinky, vruty a další spojovací materiál


 

 

Copyright © 1998 - 2018 Drahomír Míša, designed by Mikebike, code by Kulpa, Otry

Doporučujeme:

    You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and url = ''' at line 1
  • WINE.CZ - vinařský a vinohradnický server - moravské víno - aktuality, diskuse, akce
  • CATFISH.CZ - catfish, sumci, čeledi, potrava, nemoci, fotky, forum