Pivobraní v Náchodě

Pivofest v Turnově
Chmelařský institut Žatec

Starší články naleznete zde

Článek z kategorie: Tiskové zprávy     |   Přehled všech článků


Gurmet Vladimír Poštulka vaří z piva Ferdinand

Zdroj: tisková zpráva   

Nejznámější český hodnotitel a kritik jídla Vladimír Poštulka spolupracuje s Pivovarem Ferdinand. Pro benešovský pivovar vaří pivní jídla a boří mýty o tom, že na tekutém chlebu jsou dobré akorát tak buřty nebo guláš. „Z piva i na pivu se toho dá vařit skutečně hodně, třeba takové polévky,“ říká kulinářský publicista.

První český gurmet-kritik Vladimír Poštulka má rád benešovské pivo a ještě raději z něho vaří. Klasický pivní guláš, rybu v pivním těstíčku, karbanátky na světlé jedenáctce nebo pro veřejnost neznámé pivní polévky. „Třeba Gramatyka kdysi patřila mezi velice oblíbené pivní polévky a dokonce se soudilo, že má uzdravující účinky,“ vysvětlil zakladatel časopisu Labužník. Podle jeho slov byla polévka oblíbeným jídlem chudých studentů, což prozrazuje i její název. „Vaří se z odleželého, řekněme až vyčpělého piva, které by se jinak vylilo,“ doplnil.

Recepty Vladimíra Poštulky se objeví v druhém čísle pivního občasníku Ferdinandovy (vy)hlášky, konkrétně v rubrice Kuchařka paní Žofie. „Přišlo nám rozumné, aby oddíl vaření vedl jeden zkušený člověk, a podle nás není v České republice nikdo povolanější, než pan Poštulka,“ uvedl Václav Vyvadil z obchodního oddělení Pivovaru Ferdinand. Recepty se budou také průběžně objevovat na facebookovém profilu pivovaru, kde čtenáři dostanou podrobný návod přípravy i s fotografiemi. „Bohužel ne každý si může naše (Vy)hlášky přečíst a nechceme nikoho vynechat, proto budeme průběžně umísťovat recepty na sociální síť,“ dodal Vyvadil.

Nezapomeňte mít doma pivo a hledejte ve druhém čísle Ferdinandových (vy)hlášek Poštulkovy recepty, stejně tak navštivte facebookový profil pivovaru. Pro malou ochutnávku přikládáme návod na pivní polévku Gramatyka.

Recept na pivní polévku Gramatyka


Recept pro 4 porce: 1 litr zvětralého piva, 4 plátky oschlého tmavého chleba, 3 vejce, 30 g másla, 30 g cukru, 1 kelímek zakysané smetany, kmín, pepř, sůl

Postup: Zvětralé pivo vařte s chlebem nakrájeným na kostičky. Přidejte mletý kmín a sůl. Jakmile se chléb rozvaří, vše rozmixujte do hladka. V misce rozmixujte vejce, máslo, cukr a zakysanou smetanu. Vlijte pomalu za stálého míchání do polévky. Opepřete.

Kdo je Vladimír Poštulka


Vladimír Poštulka je přední český gurmet-kritik, který se od roku 1991 profesionálně věnuje kulinářské publicistice. V roce 1997 založil a řídil měsíčník Labužník, byl autorem a moderátorem televizního cyklu Vaříme česky a rozhlasového cyklu Labužníkův lexikon. Vydal knihy Labužníkův lexikon a 100 nejslavnějších receptů světa. Vedl rubriku Zápisník labužníka v týdeníku Instinkt, v Pražském deníku pravidelně hodnotil úroveň pražských restaurací, v Lidových novinách vedl rubriku S labužníkem v kuchyni. Od října 2006 je externím hodnotitelem německého prestižního gourmet-magazinu Der Feinschmecker, stal se tedy prvním českým gourmet-kritikem na evropské úrovni. Dnes pravidelně vystupuje v různých pořadech o vaření.

19.02.2013




Reakce na tento článek: Reaguj
Na tento článek zatím nikdo nereagoval. Můžete být první, kdo zareaguje!

Vkládání reakcí bylo dočasně pozastaveno

Doporučujeme: Spojovací materiál. Nabízí široký výběr matice, šroubky, hmoždinky, vruty a další spojovací materiál


 

 

Copyright © 1998 - 2019 Drahomír Míša, designed by Mikebike, code by Kulpa, Otry

Doporučujeme:

    You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and url = ''' at line 1
  • WINE.CZ - vinařský a vinohradnický server - moravské víno - aktuality, diskuse, akce
  • CATFISH.CZ - catfish, sumci, čeledi, potrava, nemoci, fotky, forum