Pivobraní v Náchodě

Pivofest v Turnově
Chmelařský institut Žatec

Starší články naleznete zde

Článek z kategorie: Tiskové zprávy     |   Přehled všech článků


Po 50 letech připravil Ostravar velikonoční nadílku

Zdroj: Tisková zpráva   

Pivovar Ostravar na přelomu března a dubna nabídne v hospodách a restauracích speciální nefiltrovaný a nepasterizovaný Ostravar 11. Naposledy vařil Ostravar Velikonoční pivo v šedesátých letech minulého století.

Pokračujeme v naší filozofii ještě více Ostravar přiblížit lidem a navazujeme na skvělé tradice, kterými se může tento nejstarší pivovar v Moravskoslezském kraji pochlubit,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter.

V minulosti bylo například běžné, že Ostravar kromě světlých piv vařil i piva tmavá či speciální uvařená k nějaké příležitosti, například na Velikonoce nebo Vánoce. Ke všem těmto tradicím se Ostravar nyní pod Richterovým vedením postupně vrací. V loňském roce uvařil ostravský pivovar po letech opět tmavé pivo - černou Barboru - a nyní nabídne lidem o Velikonočních svátcích pivo uvařené pouze pro tuto příležitost.

Dlouho jsme zvažovali, jaký charakter by naše Velikonoční pivo mělo mít. Východiskem pro nás bylo, že Velikonoce jsou mj. oslavou příchodu jara a sepjetí člověka s přírodou,“ vysvětluje vrchní sládek ostravského pivovaru Roman Richter. „Proto jsme si řekli, že našim spotřebitelům na Velikonoce chceme nabídnout pivo v té nejpřírodnější formě. To znamená nefiltrované a nepasterizované.

Ostravar se pro tento typ piva rozhodl ještě z jednoho praktického důvodu. „Nefiltrované a nepasterizované pivo je přímo ideální při nebo po jídle, protože se po něm lépe tráví. A jak známo o Velikonocích nás láká spousta dobrot a specialit,“ směje se vrchní sládek.

Receptura nefiltrovaného a nepasterizovaného Ostravaru 11 bude vycházet z léty prověřené ostravarské receptury. „Bude mít tradičně plnější tělo, výraznou chmelovou chuť a silnější říz. Bude také obsahovat všechny přírodní látky, zejména vysoký obsah vitamínů B, sacharidy i kvasinky,“ prozrazuje Roman Richter.

Lidé podle vrchního sládka poznají Velikonoční Ostravar 11 už na první pohled. „Od našich výčepních piv nebo ležáků se bude lišit, protože díky vysokému množství přírodních látek bude Velikonoční pivo mírně zakalené a hutnější,“ upozorňuje Roman Richter.

S distribucí piva Velikonoční Ostravar 11 začne ostravský pivovar těsně před Velikonocemi. Pivo bude na čepu pouze jeden týden a pouze v Moravskoslezském kraji. S distribucí do obchodních řetězců Ostravar nepočítá, protože by zde nebylo možné zajistit potřebnou čerstvost piva.

20.03.2015




Reakce na tento článek: Reaguj
Na tento článek zatím nikdo nereagoval. Můžete být první, kdo zareaguje!

Vkládání reakcí bylo dočasně pozastaveno

Doporučujeme: Spojovací materiál. Nabízí široký výběr matice, šroubky, hmoždinky, vruty a další spojovací materiál


 

 

Copyright © 1998 - 2019 Drahomír Míša, designed by Mikebike, code by Kulpa, Otry

Doporučujeme:

    You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and url = ''' at line 1
  • WINE.CZ - vinařský a vinohradnický server - moravské víno - aktuality, diskuse, akce
  • CATFISH.CZ - catfish, sumci, čeledi, potrava, nemoci, fotky, forum